Indizes

Greifen Sie auf globale Aktienindizes zu außergewöhnlichen Handelsbedingungen zu.

Unser Ziel ist es, unseren Händlern zum Erfolg zu verhelfen, indem wir ihnen ein außergewöhnliches Handelserlebnis bieten.

Niedrige Spreads
23-Stunden-Handel
Zugriff auf über 14 Indizes
0,20 s Durchschnittliche Ausführungsgeschwindigkeit
Alle Handelsstrategien aktiviert
Hebelwirkung bis zu 1:100

De S&P/ASX 200-index (ook bekend als de XJO) is de belangrijkste benchmark voor de Australische aandelenmarkt (ter vervanging van de eerbiedwaardige All Ords als industriestandaard). De index bestaat uit 200 van de topaandelen, met een totale waarde van ongeveer $ 1,1 miljard (eind maart 2010).

Vertragsgröße
25
Mindestmenge
0.04
Inkrementelle Schritte
0.04
Maximales Los
100

Dow Jones verwijst vaak naar de Dow Jones Industrial Average, een van de eerste aandelenindices en een van de meest gebruikte barometers voor aandelenprestaties in de Verenigde Staten. De Dow Jones Industrial Average, niet te verwarren met de Dow Jones Transportation-index (die de eerste index was), wordt vaak "de Dow" of "DJIA" genoemd en bestaat uit dertig aandelen die traditioneel industrieel waren gebaseerd. Maar in de afgelopen jaren, toen de Amerikaanse economie meer op de consument gericht is, heeft de index een verandering in samenstelling gezien die niet langer veel te maken heeft met directe industriële investeringen.

Vertragsgröße
5
Mindestmenge
0.20
Inkrementelle Schritte
0.20
Maximales Los
100

Het onderliggende instrument van de EUSTX50 is de Euro Stoxx 50 Future. De Euro Stoxx 50 is een index van Europese beursgenoteerde aandelen ontworpen door Stoxx Ltd, een indexaanbieder die eigendom is van Deutsche Börse en SIX Group en die de grootste bedrijven in Europa bevat (d.w.z. Allianz, Deutsche Bank, Inditex, Repsol, Unilever).

Vertragsgröße
50
Mindestmenge
0.02
Inkrementelle Schritte
0.02
Maximales Los
100

De CAC 40 (ticker: FRA40) is de referentie-index voor de aandelenmarkt in Frankrijk. Deze index vertegenwoordigt de top 40 aandelen op de aandelenmarkt van Euronext Parijs, voorheen "Bourse de Paris" genoemd; de totale marktkapitalisatie van deze index in 2015 was €1,03 biljoen. De handelsuren van Euronext beginnen om 9.00 uur en duren tot 17.35 uur. CET voor de vaststelling, maandag-vrijdag. Deze index werd in december 1987 gecreëerd en begon met een basiswaarde van 1.000. Deze index is een grote hulp voor beleggers die inzicht willen krijgen in hoe de Franse aandelenmarkt presteert en de economische implicaties die gepaard gaan met de prestaties van deze index. Frankrijk vertegenwoordigt een vijfde van de totale economie van Europa, daarom is het voor beleggers van groot belang om het gedrag van de Franse index te volgen om inzicht te krijgen waar de Europese economie naartoe gaat. CAC 40 vertegenwoordigt aandelen uit een breed scala van sectoren, met een totale vertegenwoordiging van 35 sectoren. De sectoren in deze index variëren van de bandensector, auto's, chemicaliën, cyberbeveiliging, staal, ruimtevaart en verzekeringen om er maar een paar te noemen. De CAC 40 is het Franse equivalent van de DAX 30. De sectoren die het meeste effect hebben in de index zijn de farmaceutische sector met een 10% van het totale gewicht van de index, Banking 10%, en Oil equipment and services met een 9 %.

Vertragsgröße
25
Mindestmenge
0.04
Inkrementelle Schritte
0.04
Maximales Los
100

De UK Financial Times Stock Exchange 100, beter bekend als de FTSE 100 of 'Footsie', is een index van de aandelenkoersen van de 100 grootste bedrijven genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE) volgens marktkapitalisatie. De index werd gelanceerd op 3 januari 1984 met een basiswaarde van 1000 en het indexniveau wordt in realtime berekend. De FTSE 100 vertegenwoordigt ongeveer 81% van de totale marktkapitalisatie van de LSE, en hoewel het niet de hele markt omvat, wordt het algemeen beschouwd als de beste indicator voor de gezondheid van Britse aandelen. In de afgelopen jaren wordt deze specifieke marktindex echter niet langer gezien als de beste gezondheidsindicator van de Britse economie - die gaat naar de FTSE 250, die een kleiner aandeel multinationals heeft, gezien de opleving van internationale bedrijven die worden meegeteld in de FTSE 100. onder zijn bestanddelen.

Vertragsgröße
25
Mindestmenge
0.04
Inkrementelle Schritte
0.04
Maximales Los
100

De Duitse aandelenindex DAX 40 (GER30) werd op 1 juli 1988 door de Frankfurt Stock Exchange geïntroduceerd onder "DAX". Het bestaat uit de 30 grootste bedrijven die genoteerd zijn aan de Frankfurt Stock Exchange op basis van marktkapitalisatie en liquiditeit. De handelsuren voor de Frankfurt Stock Exchange vinden plaats van 9.00 uur tot 17.30 uur. MET. De DAX30 wordt meestal gerapporteerd als een prestatie-index, wat betekent dat de dividenden van de bedrijven worden herbelegd. In een prijsindex blijven de bedrijfsuitkeringen buiten beschouwing (dit is bijvoorbeeld te zien in EUROSTOXX50). Als een bedrijf in de DAX wil worden opgenomen, moet het zijn opgenomen in de Prime Standard, moet het continu worden verhandeld in Xetra en moet het minimaal een free float van 10% hebben. Bovendien moet het bedrijf een statutaire zetel in Duitsland hebben of de belangrijkste focus van het verhandelde volume in aandelen is in Frankfurt en het bedrijf heeft een zetel in de EU. Op basis van marktkapitalisatie zijn de vijf grootste Duitse bedrijven die in de DAX 30 worden vermeld, Bayer (BAYN), Daimler (DAI), Siemens (SIE), Allianz (ALV) en BASF (BAS). De ontwikkeling in de DAX wordt vaak gezien als een indicator voor de ontwikkeling van de Duitse economie. Als gevolg hiervan kan de DAX worden gezien als een maatstaf voor de Europese economische gezondheid, aangezien de Duitse economie goed is voor bijna een derde van de totale waarde van de economie van de eurozone. De tegenhangers van de DAX 30s in Europa zijn de CAC 40 in Frankrijk en de FTSE 100 in Groot-Brittannië.

Vertragsgröße
10
Mindestmenge
0.10
Inkrementelle Schritte
0.10
Maximales Los
100

Een marktkapitalisatie-gewogen index van 50 van de grootste bedrijven die handelen op de Hong Kong Exchange. De Hang Seng-index wordt bijgehouden door een dochteronderneming van Hang Seng Bank en wordt sinds 1969 gepubliceerd. De index heeft tot doel het leiderschap van de Hong Kong-beurs te veroveren en dekt ongeveer 65% van de totale marktkapitalisatie. De Hang Seng-leden zijn ook ingedeeld in een van de vier subindexen op basis van de belangrijkste bedrijfstakken, waaronder handel en industrie, financiën, nutsbedrijven en onroerend goed.

Vertragsgröße
50
Mindestmenge
0.02
Inkrementelle Schritte
0.02
Maximales Los
100

De Nikkei 225 (JPN225), gewoonlijk "The Nikkei" genoemd, is een Japanse aandelenmarktindex die is gebaseerd op de marktkapitalisatie van de 225 grootste bedrijven die worden verhandeld op de Tokyo Stock Exchange (TSE). Dit is een prijsgewogen index op basis van de yen, en de waarde wordt sinds het begin van de index in 1950 dagelijks berekend door de krant Nihon Keizai Shimbun (Nikkei). De Nikkei 225-index ging van start op 7 september 1950 en werd met terugwerkende kracht berekend op 16 mei 1949. Nikkei 225 Futures Contracts begonnen in 1986 op de Singapore Exchange (SGX) en begonnen toen te handelen in de Verenigde Staten toen ze in 1990 debuteerden op de Chicago Mercantile Exchange (CME). De Nikkei is de meest genoteerde index als het gaat om Japanse aandelen, gevolgd door de Topix, die alle 1.669 bedrijven probeert te volgen die genoteerd zijn aan het eerste deel van de Tokyo Stock Exchange (TSE).

Vertragsgröße
500
Mindestmenge
0.01
Inkrementelle Schritte
0.01
Maximales Los
100

De NASDAQ-100 is een index die is samengesteld door 100 van de grootste bedrijven die genoteerd zijn aan de NASDAQ-beurs, die de op één na grootste ter wereld is, na de New York Stock Exchange, gemeten naar marktkapitalisatie. De bedrijven die in deze index worden vermeld, komen uit verschillende sectoren, zoals technologie, telecommunicatie, biotechnologie, media en services. De NASDAQ-100 werd voor het eerst berekend op 31 januari 1985 door NASDAQ en is een gemodificeerde kapitalisatie-gewogen index. Deze index is een goede referentie geweest voor beleggers die willen weten hoe de aandelenmarkt presteert zonder financiële dienstverleners, aangezien de index financiële bedrijven uitsluit.

Vertragsgröße
10
Mindestmenge
0.10
Inkrementelle Schritte
0.10
Maximales Los
100

Standard and Poor's 500 Index is een naar kapitalisatie gewogen index van 500 aandelen. De index is ontworpen om de prestaties van de brede binnenlandse economie te meten door middel van veranderingen in de totale marktwaarde van 500 aandelen die alle belangrijke sectoren vertegenwoordigen. De index is ontwikkeld met een basisniveau van 10 voor de basisperiode 1941-1943.

Vertragsgröße
50
Mindestmenge
0.02
Inkrementelle Schritte
0.02
Maximales Los
100